La bona cuina de Massó

Amanit senyera

Amanit senyera

© Becky Lawton

Ingredients

  • Sardines en oli d’oliva Massó
  • 2 Tomàquets madurs grossos
  • 2 Préssecs grocs, nectarines o prunes grogues
  • 1 Orellana d'albercoc
  • Vinagre de vi negre
  • Cúrcuma en pols
  • Germinats picants de ceba o porro
  • Sal, pebre negre acabat de moldre

Elaboració

1. Renteu els tomàquets i els préssecs amb pell. Talleu-los per la meitat longitudinalment i retireu el pinyol del préssec. Ara talleu-los en grills, com faríeu amb una taronja. Reserveu-los.

2. Obriu la llauna en dos temps: primer, aixequeu la pestanya una mica per deixar caure l’oli sense que es moguin les sardines i recolliu-lo en un bol; després, traieu la tapa del tot i aparteu-la. Amb ajuda d’una forquilla passeu cada una de les sardines de les llaunes a un plat. Un cop allà, fent servir un ganivet petit de fulla estreta separeu els lloms de les sardines i reserveu-los amb la pell cap amunt.

3. Trieu quatre plats plans. Presenteu els grills de tomàquet i préssec alternats en fila i muntats l’un sobre l’altre. Saleu-los lleugerament i escampeu-hi una mica de cúrcuma en pols per accentuar l’acidesa de la fruita i donar-li un to metàl•lic i especiat. Ara col•loqueu tres lloms de sardina al damunt d’aquest mosaic.

4. Recupereu l’oli de la conserva. Afegiu-li el vinagre i remeneu-ho enèrgicament amb un batedor fins gairebé escumar-ho. Per acabar la vinagreta, afegiu-hi l’orellana ben trinxada i el pebre negre mòlt. Salseu cada plat i escampeu-hi unes quantes germinacions de ceba i un xic més de cúrcuma per decorar. Encara que sembli un entrant lleuger, simplement afegint-hi una llesca de pa o un bol d’arròs som al davant d’un menú complet.

Comparteix la recepta

Veure tots les receptes