Inici / La bona cuina de Massó / Vermuts i aperitius / Bonítol picant amb pebrots

La bona cuina de Massó

Bonítol picant amb pebrots

Bonítol picant amb pebrots

© Becky Lawton

Ingredients

  • Bonítol del Nord en oli d’oliva Massó 240 g
  • Polpa de pebrot escalivat sense pell
  • ni llavors
  • 2 Piparraspicants (pebrots verds en conserva de vinagre picants, o no...)
  • 1 Pebrot de Caiena (pebrots petits secs picants)
  • Tomàquet triturat en conserva
  • 5 Orellanes de tomàquet dessecat
  • Sal, pebre negre acabat de moldre
  • Oli d’oliva, julivert picat

Elaboració

1. Remulleu les orellanes de tomàquet en aigua calenta perquè revifin i s’estovin, uns 10 minuts. Mentrestant talleu la polpa del pebrot escalivat en forma de fideus llargs ben primets. Ara gireu 90º la superfície de tall i reduïu aquests fideus a daus molt petits, gairebé polpa picada.

2. Obriu la llauna de bonítol. Separeu-ne l’oli del marinat i aboqueu el peix en un bol. Amb una forquilla esqueixeu-lo perquè quedi ben esmicolat, però sense aixafar-lo.

3. Escalfeu una paella ampla a foc suau i afegiu-hi un raig d’oli d’oliva. Daureu el pebrot de Caiena per potenciar-ne l’aroma i transmetre el picant a l’oli. Al cap d’un minut afegiu-hi la polpa de pebrot escalivat i salteu-la a foc viu per eliminar-ne l’aigua. Un cop ben lluent, aboqueu-hi el tomàquet en conserva, abaixeu el foc i deixeu-ho reduir a una textura gairebé de melmelada, com un sofregit picant de pebrot.

4. Assequeu les orellanes de tomàquet i talleu-les a daus petits. Afegiu-les al sofregit. Finalment aboqueu-hi el bonítol esqueixat. Tan bon punt l’aneu incorporant s’anirà espessint, prenent una textura de farciment. Corregiu de pebre i de sal i deixeu-ho refredar.

5. Un cop fred, assegureu el punt de vinagre amb la polpa de les piparras en conserva tallades a discos molt primets. Un detall: el que pica més a tots els pebrots són les llavors. Si teniu cura de treure-les, el sabor picant serà molt més subtil i la dolçor molt més present.

Comparteix la recepta

Veure tots les receptes