Inici / La bona cuina de Massó / Cuina de casa / Caldós de tonyina amb galets

La bona cuina de Massó

Caldós de tonyina amb galets

Caldós de tonyinaamb galets

© Becky Lawton

Ingredients

  • Tonyina clara en oli d'oliva Massó 120 g
  • 1 Paquet de galets petits de 250 g
  • 4 Xampinyons
  • 1 Branqueta de farigola seca
  • 1,5 l Brou de gallina
  • Verdures congelades per a sopa (pastanaga, api, porro)
  • Cibulet o branca de ceballot tendre
  • Fulles de coriandre picades

Elaboració

1. Poseu el brou de gallina al foc. Esbandiu les verdures congelades a sota de l’aixeta i passeu-les directament a l’olla amb la branca de farigola perquè hi deixi també el sabor. Quan bulli, aboqueu-hi els galets i deixeu-los coure amb bull tranquil.

2. Talleu els peus dels xampinyons i buideu-los per sota. Talleu-los en grills petits i reserveu-los. Escalfeu una paella ampla al foc. Escorreu l’oli de la conserva de tonyina i daureu-la un minut. Afegiu-hi els xampinyons i un raig d’oli de la conserva. Abaixeu el foc perquè els xampinyons deixin anar el seu suc. Afegiu el saltat al bull.

3. Tan bon punt els galets siguin cuits, repartiu el caldós en quatre plats fondos. Talleu la ceba tendra i el coriandre molt finament i presenteu-los a banda per a qui vulgui afegir-hi un últim toc d’aromes vegetals fresques.

Comparteix la recepta

Veure tots les receptes