Inici / La bona cuina de Massó / Plat de diumenge / Carmanyola de patates amb bonítol

La bona cuina de Massó

Carmanyola de patates amb bonítol

Carmanyola de patates amb bonítol

© Becky Lawton

Ingredients

  • Bonítol del Nord en oli d’oliva Massó 220 g
  • 2 Patates Kennebec mitjanes
  • 2 Cebes tendres amples (o calçots!)
  • 2 Tomàquets de penjar
  • 1 Branca de romaní
  • Sàlvia fresca picada
  • 100 g Botifarra negra de faves, en un tall
  • Oli d'oliva, sal i pebre

Elaboració

1. Escalfeu el forn a 160-180 ºC. Trieu una paella o recipient ample que sigui apte per a foc i forn. Peleu i renteu tots els vegetals excepte el tomàquet. Talleu les patates a rodanxes de més o menys mig dit i passeu-les pel foc a la paella amb un bon raig d’oli d’oliva de la conserva de bonítol, sal i pebre.

2. Talleu els tomàquets pel mig i encabiu-los entre les patates. Piqueu les herbes aromàtiques i talleu les cebes tendres en grills mirant d’aprofitar-ne les cues verdes (aquestes tallades en anelles primetes). Abaixeu el foc de la paella i afegiu-hi les herbes i les cues dels ceballots. Passeu la paella al forn.

3. Escalfeu una paella més petita. Daureu quatre talls de la botifarra negra només per una banda fins que siguin ben rossos. Reserveu-los amb la part cruixent mirant enlaire.

4. Escorreu l’oli de la conserva de bonítol i daureu-la amb els grills de ceba tendra. Afegiu-ho tot plegat a la paella del forn.

5. Punxeu les patates per comprovar que hagin quedat tendres (més o menys al cap d’uns 25 minuts). Traieu la paella del forn i presenteu els talls de botifarra perquè s’escalfin. Un cop al plat, separeu la polpa del tomàquet amb una cullereta per fer servir el suc com a salsa.

Comparteix la recepta

Veure tots les receptes