Inici / La bona cuina de Massó / Vermuts i aperitius / Cassoleta d’escopinyes amb bolets

La bona cuina de Massó

Cassoleta d’escopinyes amb bolets

Cassoleta d’escopinyes amb bolets

© Becky Lawton

Ingredients

  • Escopinyes al natural
  • Bolets variats, nets i polits (camagrocs, rossinyols, rovellons, etc.)
  • Oli d’oliva verge extra
  • 2grans All picat
  • Julivert picat
  • Pebre blanc acabat de moldre
  • 1/2 Pebrot sec de romesco
  • Vinagre de cava o de poma

Elaboració

1. Remulleu el pebrot sec en aigua tèbia uns 10 minuts. Un cop estovat, assequeu-lo i talleu-lo a dauets, tan picat com sigui possible.

2. Renteu els bolets i separeu les parts més fibroses dels peus i les brosses que hagin pogut quedar al barret. Assequeu-los. Un bon sistema és fer servir la centrifugadora d’enciam.

3. Escalfeu una paella a foc lent amb l’oli d’oliva i els alls picats. Tan bon punt comencin a enrossir-se, afegiu-hi el pebrot picat. Deixeu que es dauri un segon i aboqueu-hi el vinagre i 4 cullerades del suc de la conserva. Tot seguit afegiu-hi els bolets i el pebre blanc. Tapeu la paella i cuineu-ho a foc lent un parell de minuts, fins que els bolets comencin a deixar anar el suc.

4. Aparteu la paella del foc. Reserveu-ne tot el suc i distribuïu els bolets al plat. Passeu el suc colat al got de la batedora elèctrica i emulsioneu-lo fins que en surti una salsa amb textura lleugerament cremosa.

Barregeu-hi el julivert picat. Ara, repartiu les escopinyes entre els bolets i cobriu el conjunt amb la salsa.

Comparteix la recepta

Veure tots les receptes