La bona cuina de Massó
Macarrons amb olivada

© Becky Lawton

Ingredients
- Filets d'anxoves en oli d'oliva Massó
- Bonítol del Nord en oli d’0liva Massó 240 g
- 1 Paquet de macarrons de 250 g
- 1 Pasta d’olives negres en conserva de 80-90 g
- Marduix sec
- 1 Branqueta de romaní
- 1 Gra d'all
- 6 Orellanes de tomàquet dessecades
- Oli d'oliva
- Tàperes en conserva
- Fulles de ruca
Elaboració
1. Poseu una olla amb força aigua i sal al foc per bullir la pasta. Afegiu-hi un rajolinet d’oli d’oliva de la conserva de bonítol. Quan bulli, coeu els macarrons.
2. Escalfeu un got d’aigua al microones i marineu els tomàquets secs un parell de minuts. Assequeu-los i talleu-los ben petits. Piqueu el gra d’all. Separeu les fulles de romaní de la branqueta. Escalfeu una paella petita al foc i daureu-hi l’all amb un raig d’oli d’oliva. Quan sigui gairebé ros, afegiu-hi les dues herbes aromàtiques i aparteu la paella del foc. Tritureu-ho tot a dins del got de la batedora elèctrica. Si costa de triturar, afegiu una mica més d’oli d’oliva. Un cop ben picat, afegiu-hi la pasta d’olives negres, el tomàquet i els lloms d’anxova picats ben petits. Aboqueu-hi la resta de l’oli (sobretot el de les anxoves) i les tàperes.
3. Salteu el bonítol a la mateixa paella on heu daurat l’all. Afegiu-hi els macarrons ja cuits i salseu-ho tot amb l’olivada. Serviu les fulles de ruca a taula perquè cadascú se’n serveixi al seu gust.