Inici / La bona cuina de Massó / Vermuts i aperitius / Maridatge per a cloïsses

La bona cuina de Massó

Maridatge per a cloïsses

Maridatge per a cloïsses

© Becky Lawton

SPRITZ

ingredientes

  • 1/3 Bíter Campari o Aperol
  • 2/3 Cava brut nature
  • 1 Oliva verda punxada en broqueta
  • Gel, sifó o aigua de Seltz

Elaboración

Un aperitiu popular del Vèneto italià, se suposa que des dels temps de l’ocupació austrohongaresa. Allà el preparen amb vins escumosos propis, com el prosecco, però amb el nostre cava queda fantàstic. Serviu-lo amb tres glaçons en copa gran de vi negre, afegiu-hi el cava, el bíter i una oliva verda. Finalment, un raig de sifó al gust. Això sí, un Spritz de debò ha de quedar de color rosa.

XAMPÚ

ingredientes

 

  • 1/4 Picón
  • 3/4 Cervesa
  • 1/2 Llimona (una rodanxa i el suc de la resta)
  • S’hi pot afegir gasosa o llimona carbònica

Elaboración

En algunes zones de França tenen el costum d’afegir a la cervesa Picón, un licor aperitiu que la fa més amargant i lleugerament més dolça. Una mica de suc de llimona i les aromes dels olis essencials de la pell d’aquest cítric em semblen un afegit àcid fantàstic per fer passar la set. És millor sense gel, així que més val que el licor sigui fred de nevera. Si us agrada més lleuger, acabeu-lo amb refresc carbònic de llimona.

CAMPARI

ingredientes

 

  • 1/3 Bíter Campari
  • 2/3 Suc de taronja (si és sanguina, molt millor)
  • Una rodanxa de la taronja sense esprémer
  • Gel, sifó o aigua de Seltz

Elaboración

El mite diu que el color vermell intens del Campari venia del resultat de marinar-lo en closques de tortuga. El que és cert és que aquest licor aperitiu mític neix a Milà als anys cinquanta i combina més de 60 elements marinats amb molta presència de cítrics i botànics amargants. També el podeu preparar sense alcohol, tenint en compte que hi ha bíters carbònics 0 %.

 

NEGRONI

ingredientes

 

  • 1/3 Vermut negre
  • 1/3 Bíter Campari
  • 1/3 Gin
  • Pell de taronja
  • Gel, sifó o tònica sense sucre

Elaboración

Els puristes diuen que cal prendre’l amb els licors freds de nevera perquè el gel no els dilueixi massa. A mi, en canvi, m’agrada llarg de carbònic fred. Una curiositat: un dels ingredients del Campari és la quinina, famosa perquè forma part de les tòniques. Amb el renaixement actual del món del gintònic trobem bones aigües tòniques sense sucre i amb nivells de carbònic moderadament efervescent.

 

Comparteix la recepta

Veure tots les receptes