Inici / La bona cuina de Massó / Cuina de casa / Pesto de bonítol i festucs amb verdures al vapor

La bona cuina de Massó

Pesto de bonítol i festucs amb verdures al vapor

Pesto de bonítol i festucs amb verdures al vapor

© Becky Lawton

Ingredients

  • Bonítol del Nord en oli d'oliva Massó 220 g
  • 1/2 Api-rave petit
  • 8 Pastanagues petites
  • 1 Bulb de fonoll
  • 1/2 Carbassa violí petita
  • 14-15 Festucs torrats i pelats
  • 1 manat Fulles d'alfàbrega fresques
  • 1 Gra d'all pelat
  • Oli d'oliva verge extra
  • Formatge parmesà ratllat i en encenalls
  • Sal

Elaboració

1. Peleu i renteu les verdures. Talleu l’api-rave i la carbassa a daus més o menys grossos, les pastanagues al biaix i el fonoll en 8 grills. Poseu totes les verdures dins d’un bol de vidre pla o una safata apta per al microones. Aboqueu-hi 1/2 got d’aigua, un raig d’oli i una mica de sal. Cobriu la safata amb film de cuina i feu-li un forat com a vàlvula de seguretat per al vapor. Coeu-ho al microones a tota potència durant 10-12 minuts, fins que les verdures siguin tendres, però sense que es desfacin. Deixeu-les reposar sense destapar.

2. Poseu a bullir aigua en una cassola i prepareu, a banda, un bol d’aigua ben freda amb glaçons. Passeu les fulles d’alfàbrega per l’aigua bullint no més de 3-5 segons i després freneu-ne la cocció passant-les a l’aigua amb glaçons. Feu el mateix amb el gra d’all, però bullint-lo 10-12 segons.

3. Barregeu l’oli, els festucs, les fulles d’alfàbrega ben seques i el gra d’all al got de la batedora elèctrica i tritureu-ho a cops secs i intermitents fins a obtenir una picada granulada, no una crema. Mentrestant aboqueu el contingut de la conserva de bonítol en un bol ample, amb suc i tot. Eixugueu els lloms i marqueu-los en una paella a foc viu fins que siguin daurats.

4. Presenteu les verdures al vapor i els lloms de bonítol al centre de cada plat i salseu-ho tot amb el pesto. Simple, sa i complet. Presenteu el formatge ratllat a banda perquè qui en vulgui se’n posi i decoreu per sobre amb alguns encenalls de parmesà.

Comparteix la recepta

Veure tots les receptes