Inici / La bona cuina de Massó / Plat de diumenge / Salmorejo de musclos escabetxats

La bona cuina de Massó

Salmorejo de musclos escabetxats

Salmorejo de musclos escabetxats

© Becky Lawton

Ingredients

  • Musclos en escabetx Massó
  • 400 g Maduixots més aviat àcids
  • 1 Ceba tendra mitjana
  • Dauets petits de pernil salat (com més petits millor)
  • 1 Ou dur (…i bullit)
  • 4-6 Ravenets petits, vermells i picants
  • Crostons de pa
  • 5 Ametlles llarguetes, torrades i pelades
  • Aigua mineral
  • Sal iodada
  • Pebre vermell mòlt fumat

Elaboració

1. Per al salmorejo. Netegeu i renteu totes les verdures i les fruites. Reserveu les tres maduixes més maques per a un tàrtar. Talleu les altres a quarts i tritureu-les al got del robot amb la cua de la ceba tendra, la sal i l’aigua. Aparteu tres cullerades de l’oli dels musclos en escabetx (una part és brou dels musclos i l’altra, l’oli aromatitzat amb vinagre, all i llorer) i afegiu la resta al got del robot. Tritureu-ho fins a obtenir una sopa lleugerament cremosa. Passeu-la pel colador més fi per retirar-ne les llavors de maduixot i les fibres més dures de la ceba. Reserveu-la a la nevera.

2. Per al tàrtar. Trieu un bol ample i ratlleu-hi l’ou dur pelat. Piqueu la part més blanca de la ceba tendra i talleu les maduixes reservades i els ravenets en grills com més petits millor. Barregeu-ho amb l’ou, els dauets de pernil i gairebé tot l’oli reservat de les llaunes. Amaniu-ho amb les ametlles i el pebre vermell mòlt i deixeu-ho marinar una estona perquè els sucs facin la feina. Poseu-hi els musclos al damunt.

3. La presentació. Escolliu quatre plats de sopa. Repartiu el tàrtar amb els musclos al centre de cada un i presenteu-los a taula per fer lluir la feina. Poseu el salmorejo en una gerra i els crostons de pa en un bol. Serviu la sopa directament al plat, però no al damunt del tàrtar. Acabeu de decorar-ho amb unes gotes de l’oli de l’escabetx al damunt de la sopa.

Comparteix la recepta

Veure tots les receptes