Inici / La bona cuina de Massó / Cuina de casa / Truita de tonyina

La bona cuina de Massó

Truita de tonyina

Truita de tonyina

© Becky Lawton

Ingredients

  • Llauna de tonyina clara en oli d’oliva Massó 120 g
  • 8 Ous de gallina
  • 2manats Espàrrecs verds frescos
  • 5 Alls tendres
  • 4 Torrades de pa de pagès
  • 4 Tomàquets madurs
  • Oli d’oliva, sal, pebre negre

Elaboració

1. Retireu la part més fibrosa de la tija dels espàrrecs i renteu-los. Talleu-los a rodanxes de 2 a 3 mm de gruix. Ara peleu els alls tendres com si fossin calçots i passeu-los per aigua per eliminar les restes de sorra. Talleu-los igual que els espàrrecs.

2. Escalfeu una paella ampla a foc mitjà amb un raig d’oli i afegiu els espàrrecs. Salpebreu-los i deixeu que es daurin. Afegiu els alls tendres i mantingueu la intensitat del foc perquè s’enrosseixin lleugerament. Abaixeu el foc al mínim i tapeu la paella perquè les verdures s’acabin d’ofegar amb la seva aigua. Aparteu-ho del foc.

3. Prepareu un bol amb un ou, una clara i el contingut de mitja llauna de tonyina eixuta de l’oli. Afegiu-hi un pessic de sal i la part proporcional de verdura ofegada. No bateu massa els ous; només amb un parell o tres de cops de forquilla l’aspecte final serà molt més rústic.

4. Escalfeu una paella petita a foc moderat. Afegiu-hi un rajolí d’oli i escampeu-lo amb un moviment circular. Aboqueu la massa de la truita i continueu escampant mentre qualla a foc viu. Quan veieu que ja no s’enganxa, abaixeu el foc perquè es cogui de dins. Tombeu la truita sobre un plat. Espereu uns segons que es torni a escalfar una mica la paella i deixeu-hi lliscar la truita suaument, acompanyant-la amb una cullera. Un cop segellada, acabeu-la de quallar de dins (...o no). Acompanyeu-la amb una torrada de pa de pagès sucada amb tomàquet i un rajolí d’oli d’oliva.

Comparteix la recepta

Veure tots les receptes