La bona cuina de Massó

Una bona russa

Una bona russa

© Becky Lawton

Ingredients

  • Bonítol del Nord en oli d’oliva Massó 220 g
  • 4 Patates Kennebec mitjanes
  • 2 Pastanagues mitjanes
  • Pèsols, frescos o congelats
  • 2 Ous durs
  • Cogombres en conserva de vinagre, agredolços
  • Vinagre de vi negre
  • Mostassa en gra a l’antiga
  • Maionesa pasteuritzada
  • Olives verdes i negres

Elaboració

1. Per a les verdures al vapor. Trieu una cassola amb tapa on hi pugueu encaixar un colador gran. Ompliu-la d’aigua fins a la meitat i poseu-la a escalfar al foc tapada. Peleu les patates i les pastanagues. Simplement renteu-les un cop pelades però no les guardeu cobertes en aigua perquè perden midó. Talleu-les a daus al vostre gust. Poseu-les a dins del colador, destapeu la cassola i recolzeu-hi el colador al damunt. Torneu a posar la tapa per retenir el vapor i deixeu-ho coure entre 8 i 15 minuts, segons la mida dels daus. Quan estiguin gairebé cuits, afegiu-hi els pèsols i espereu un parell de minuts més perquè quedin tendres.

2. Per a la vinagreta. Poseu la maionesa, el vinagre, la mostassa i quatre cullerades d’oli d’oliva de la conserva en un bol ample. Bateu-ho fins a obtenir una crema lleugera. Talleu els cogombres en discos primets i afegiu-los a la barreja.

3. Recupereu les verdures del vapor i comproveu que hagin quedat ben tendres. Afegiu-les al bol de la vinagreta. Mescleu i marineu. Només faltarà afegir-hi l’ou dur tallat en rodanxes amples, les olives tallades a làmines i el bonítol, ben eixut del suc de conservació, en talls gruixuts perquè es vegi la qualitat del llom. A diferència d’altres presentacions amb més presència de tàrtar, més esmicolat, a mi m’agrada el bonítol a talls grossos; manies, suposo.

Comparteix la recepta

Veure tots les receptes